07-12-09

Liefde, beperkt en onbeperkt begrip 2

100_0864

 1.Vaak wordt bij het woord liefde alleen aan romantiek gedacht of aan passie of zo. Het woord behelst zoveel meer. Het is allemaal zoveel meer en zit in heel veel en gaat veel verder dan we kunnen vermoeden. Er over pennen is niet alleen de roes beschrijven, maar ook de wortels, het drama en de nieuwe scheuten van dit alles. Een nieuwe poging, de volgende dagen misschien.

2. elk koppel is ook drager van een aantal tegenstelllingen en elke soort negatieve emotie die de juiste anti-pool ontmoet om in de tegenovergestelde richting te evolueren 'klikt'...zonder de positieve eigenschappen van beide spelers, is de relatie geen lang leven beschoren. Passie, Romantiek, Sex, zijn de lokmiddelen om mensen in een diepere interaktie te brengen. Hoe meer onevenwichten iemand in zijn eigen vindt en hoe meer hij of zij daar alleen met PRS een mouw aan probeert te passen...hoe lastiger de tocht wellicht. Vrouwen, meer dan mannen, hebben vlugger de neiging onstabieler te worden als ze tussen A,B en C schipperen...behalve als de relatie platonisch blijft .

Veel heeft te maken met de voorgeschiedenis van onze voorzaten, onze aanvullingen daarop en het resultaat van de domino's die we zelf aan het vallen zetten.  Voorlopig einde analyse.

20:00 Gepost door Korinti in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: definities |  Facebook |

Commentaren

Mooi Ik weet nu dat de liefde die ik voelde voor mijn vorige vriend beheerst werd door romantiek en passie. Ik werd mij ervan bewust dat er geen diepere wortels waren, niet voor hem maar ook niet voor mezelf...
Bloggroetjes,

Gepost door: Marjan | 08-12-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.