24-04-10

Pedofilie is geen liefde

bron youtube /Wat liefde dan wel is, te beluisteren om het onderstaande door te spoelen

Vermoedelijk is het een combinatie van allerlei soorten genetisch doorgegeven én of door ervaringen bepaalde gedragspatronen, gekoppeld aan een soort van verwrongen, instinctieve lust, met als doel...zowel de ontlading daarvan, maar  vooral het macht hebben over wezentjes wiens assertiviteit nog niet voldoende ontloken is. Van wie daar op kickt kan je emotioneel zeggen "daar is nog veel werk aan" of je afvragen of die dingen wel weg te werken zijn, of ze niet echt ingebakken zijn.

De slachtoffers van dergelijke intrieste gedragingen zullen hun gevoel van gebruikt te zijn geweest en de onmacht die er mee gepaard ging, zo snel mogelijk moeten zien weg te zuiveren; willen ze achteraf de geleden trauma's niet op andere mensen gaan uitwerken. Confrontatie met de daders en de slachtoffers die hen eens goed op hun plaats zetten of deze ouderen dan hen en het gebeurde gewoon negeren als dwaze overmacht waar ze nog niet tegen op konden, zal wel het beste zijn zeker, naargelang de aard van de mens.

Pedofilie heeft een soort dominoëffekt op mensen en hun gedragingen en leidt er toe dat meisjes hun vaderbeeld en 'manbeeld' al veel te vroeg ernstig op de proef gesteld wordt, omgekeerd schijnt het in vele vele mindere mate een vrouwelijk fenomeen.  Hebben jongens er nadien minder last mee dan meisjes ?

Mannen die zich aan jongetjes of meisjes vergrijpen : geen menswaardig gedrag, begrijpe wie kan...vergeven?...alleen na een reeks pijnlijke en gelukkig te diep liggende inzichten in de levens van...waarschijnlijk. 

19:11 Gepost door Korinti | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pedofilie, oorzaken, gevolgen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.