04-05-10

Nee, je mag me niet kussen.Spelprogramma

Hoe zou het komen dat vrouwen in meerderheid wachten op het initiatief van de man om de eerste kus te geven ? 

Misschien even illustreren aan de hand van een actueel spelprogramma-komedie op tv...de auteur dezes pastte zich even aan de gangbare (vroeger ondenkbare) vocabulaire voor de lachspieren (hopelijk) aan

"Goeienavond beste kusliefhebbers. Vanavond drie wondermooie vrouwen in ons panel. Rechtstreeks, life en vooral onvoorbereid hier te gast en niet van een andere planeet, de knappe Liliane Verspeet. En Liliane, zie je dat zitten, smeken om de kus van een man die misschien uit is op doneren van zijn fruitju... ?"   "Maar Bart toch, wat een machotaal, nee hoor, iemand eens willen kussen is voor mij een heel ander verhaal. Benieuwd naar wie er om mijn touch gaat dingen, misschien raken mijn snaren bij hem wel andere dingen." 

"Over naar onze mooie Monica uit Lier...wat zoek jij eigenlijk in een man...wat kortstondig vertier ? "      "Bah nee Bart, venten moet je in zo'n TV spelletje als dit wat op stang kunnen drijven want te veel  zien in ons maar een bende pakklare w..., denken alleen in functie van hun..."

"Hopelijk komt er wat meer zinnige praat uit onze derde kandidaat, de doodbrave Inge uit Leffinge...lang getwijfeld om er hier bij te willen zijn vanavond...en heb jij de mannelijke psyche al ontrafeld ? ". "Ach, je moet het allemaal niet zo ver zoeken...ik zal met mijn verschijning en serieux misschien wel in zijn smaak vallen...en die eerste kus mag de rest van 't verhaal niet laten verknallen. Voor mij moet hier een ernstig vervolg op komen, een kus op de mond is een veel te intiem iets".

"Goed dan meiden, tot veel bereid...mag ik jullie voorstellen, een heer met een bijna onbesproken verleden...Frederik Vandenzeede." (vierde applaus en niet meer te tellen hoeveelste lachsalvo). Aan wie zal Frederik antwoorden dat hij door haar wil worden gekust? Dat kan al in de eerste ronde worden beslist. Frederik, stel je vraag !".

"Wel, tedere dames met de mooie lijven, wat zouden jullie doen, maar vooral wat zouden jullie zeggen om mij binnen te rijven ? "

Liliane. "Weet je Fredje, ik bewonder jou al lang en daar mag het niet langer bij blijven. Je onweerstaanbare sympathieke blik tellen voor mij en niet je pi... . Ik weet dat je mij hele mooie dingen zou kunnen vertellen en er niet de man naar bent om te fantaseren over mijn al of niet sjartellen. Je komt echt op me over als de ideale nieuwe man en niets of niemand die  die eerste kus in de weg staan kan."(werpt een hatelijk jaloerse blik op de twee andere vrouwen)

Monica. "Frederik, ik heb totaal geen benul of mijn verschijning je wel zal gaan opwinden...totaal geen ervaring met dat soort zaken vrees ik, lieverd...en daar hou jij waarschijnlijk niet van, maar weet ik veel van wat jij straks allemaal in mij losmaken kan"

Inge. "Mijnheer Vandeneede, luister eens even goed. Als ik je straks vraag of je me wil kussen, moet je niet afkomen met 'Nee' of dan maak je wat mee"

Bart Peeters, quizmaster zet daarna de koptelefoon op het hoofd van het opgejaagde wild, zijnde Frederik en de vrouwen praten vrijuit over wat ze van hem vinden zonder dat hij het hoort. Niet over obscene dingen natuurlijk, zo ver als de mannen in de panels gaan ze niet : dus niet van "amaai, wat een grote neus, ze zeggen van mannen met een grote neus...", maar : "hij is niet onaardig, maar hoe gaat hij gekleed zeg, heeft die zijn vrouw geen ogen" en "hij is niet echt mijn type...maar ik heb horen vallen dat hij in de bank waar hij werkt gaat worden bevorderd" en "hij komt wel soft over voor zo een bonk...die zetten we wel naar onze hand" enz enz .  The show goes on. na nog een ronde moet Frederik iemand laten afvallen en hij kiest voor Liliane omdat die hem toch wat te stoeipoesachtig overkomt lijken de twee andere vrouwen wel door hun blikken te sugereren. In tegenstelling tot de afgewezen man in een panel met drie mannen, die dan een pleidooi houden om terug in het spel te komen, loopt Liliane kwaad wenend weg 'natuurlijk' en de pret van de twee andere vrouwen kan niet op.

De finale dan. Fred zit tussen de maagdelijkheid voorwendende Monica en de strikt veeleisende Inge.

Het thema van Monica is 'de eerste keer' "En dan Fred en dan, maanden hebben we mekaar de mooiste brieven geschreven, jaren hebben we op mekaar gewacht...ik op jou Fredje, Frederik, nooit heb ik iemand anders gewild...je ziet het nu in mijn ogen en nu ik naast je zit, gaan we dit verzilveren Fred, (de gong gaat en de beurt gaan naar Inge (dit 'verzilveren' is er misschien teveel aan voor Fred, wie weet, die woorden en hun achtergronden toch !)

Het thema van Inge is 'eeuwige trouw' "Frederik, diep in je hart weet je dat je echt ernstig meent met me, je gaat me niet teleurstellen Fred, niet na wat ik in je ogen las toen je Liliane naar huis stuurde.  Ik ben anders Fred, je eeuwig trouwe vrouwtje, onze innige band voorgoed verzegeld, nog slechts een kus verwijderd...

Het onverwachtte hoogtepunt van de show ...Fred wil geen één van beide zoenen en komt ter plaatse op TV 'uit de kast' en verklaart homo te zijn. Inge gaat hem met kussens te lijf en Monica blijft er heel nuchter bij, want heeft een lesbische vriendin...zoals iedereen die dé boekskes leest al wel al langer wist.

"Tot volgende week..."sluit Bart bijna in de show van Bosmans Jos-stijl af.

 

 

19:29 Gepost door Korinti in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: humor, liefde, spelprogramma |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.